Rakennesuunnittelu

Suunnittelemme kestäviä rakenteita useista materiaaleista, erilaisiin käyttökohteisiin ja monenlaisiin tarpeisiin.

Yrityksellämme on laaja osaaminen ja koulutus yleisimpien rakennusmateriaalien, kuten betonin, puun, teräksen ja muurattavien rakenteiden suunnitteluun aina perustuksista vesikattoon saakka

Kantavien rakenteiden suunnittelutehtävien vaatimusluokkamme on vaativa + , joka käytännössä tarkoittaa maksimissaan 15 kerrosta ja rakenneosien jänneväleissä maksimissaan 25 m

Hallitsemme kaikki tyypillisimmät rakennusmateriaalit

Uudisrakennukset

Tarjoamme aina uudiskohteisiin tietomallipohjaista suunnittelupakettia sen yhteensovituksen läpinäkyvyyden sekä lisäinformaation vuoksi. Tällöin rakennesuunnitelmien lisäksi asiakas saa käyttöönsä tietomallin ja tarvittavat massaluettelot katkaisulistoineen, joka vähentää työmaainsinöörin työkuormaa sekä havainnollistaa rakenteiden liittymiä. Mikäli hankkeen runkoa ei hankkeen alkuvaiheessa ole jo lyöty lukkoon tarjoamme asiakkaalle rungon eri materiaalivalinnan vaikutuksia hankkeen kokonaiskustannuksiin ja aikatauluun. Intohimomme on löytää aina kustannustehokkain materiaali rungon eri osa-alueisiin.

Korjausrakentaminen

Tuomme suunnitteluryhmämme laajan käytännön läheisen ja ekologisen näkemyksemme jokaiseen korjaushankkeeseen yksilöllisesti. Pyrimme tarkoin yhteistyökumppaniemme kanssa kartoittamaan rakennuksen kunnon ennen hankkeeseen ryhtymistä ja pyrimme säilyttämään suunnitelmissamme mahdollisimman paljon vanhoja rakenteita. Pidämme asiakkaamme ajan tasalla jo heti yhteistyön alusta minkälaisia vaikutuksia eri tilamuutoksilla työn ja materiaalin määrään, joka hyvin herkästi vaikuttaa hankkeen kokonaiskustannuksiin.

Lujuuslaskenta

Oli kyse sitten uudis- tai korjausrakennushankkeesta, haemme mitoituksen ja FEM-analyysin avulla säätöjä rakennusmateriaaleissa. Tarkan mitoituksen avulla pääsemme ohuempiin rakenteisiin ja säästämme esimerkiksi betoniterästen määrässä. Voimme myös helposti selvittää olemassa olevan rakennuksen käyttötarkoituksen muutoksen yhteydessä esimerkiksi rakenteiden lisätuentatarpeet  tai mahdolliset aukotukset kantaviin rakenteisiin. Luovutamme asiakkaalle yksityiskohtaiset laskentaraportit ja tallennamme kohteemme laskennat mahdollista myöhempää käyttöä varten.

Mikä ero on päärakenne- ja rakennesuunnittelulla?

Isommassa rakennushankkeessa voi olla useampia rakennesuunnittelijoita eri osa-alueittain esim. perustuksen, kantavan rungon ja sekundäärirakenteiden osalta. Hankkeeseen tulee aina valita kuitenkin yksi päärakennesuunnittelija, joka toimii ns. kaikkien rakennesuunnittelijoiden vastaavana suunnittelijana, joka tarkastaa rakenteiden yhteensovittamisesta ja vastaa kokonaisuudesta.

Me voimme toimia hankkeessasi jossakin näistä osa-alueista tai hoitaa rakennesuunnittelun kokonaisuutena.

Korakin suunnittelupalvelun tarjoamat hyödyt rakentajalle

Kustannussäästöt

Rakennesuunnittelulla voidaan tehokkaasti vaikuttaa rakennuksen kokonaiskustannukseen. Suunnittelumme lähtee aina liikkeelle rakennetyyppien valikoinnilla, jossa kriittisesti arvioimme rakenteiden toimivuutta kyseiseen kohteeseen. Suunnittelumme taustalla on myös vankka kokemus myös konkreettisesti rakentamisen parissa, joka takaa suunnittelumme toteutuskelpoisuuden. Rakennesuunnittelun osuus projektista on noin 1%, mutta oikeilla ratkaisuilla runkorakenteesta voidaan säästää jopa 15-20%.

Moderni ja ketterä mallintaminen

Mallintaminen on tuonut suunnitteluun valtavan määrän visuaalista hahmotusta ja lisäinformaatiota koko rakennuksen elinkaaren ajalle. Kehitämme jatkuvasti mallintamisen mahdollisuuksia helpottaa suunnittelua ja rakentamista. Yrityksessämme on vahvaa sisäistä osaamista tämän kehitystyön toteuttamista varten. Pienenä toimistona voimme tehdä nopeita ja isojakin muutoksia eri asiakkaiden tarpeiden mukaan kustannustehokkaasti.

Mitä lisäarvoa asiakkaamme saavat?

· Asiakasläheisen palvelun

· Omalla laatujärjestelmällä laaditut selkeälukuiset suunnitelmat

· Laajan osaamisen eri koko- ja vaativuusluokkien omaavien hankkeiden hoitamisesta

· Kustannustehokkuuden jatkuvaa tarkkailua suunnittelusta aina työmaan aikaisiin ratkaisuihin

· Joustavan ja nopean tavan toimia mahdollisissa muutoksissa

Ota yhteyttä

010-2081850 info@korak.fi