Referenssit

Meillä on kokemusta useiden eri kokoluokkien projektien rakennesuunnittelusta niin julkisiin kohteisiin kuin liike - ja teollisuusrakennuksiin.
Tässä muutamamia esimerkkejä.

Julkiset kohteet

Liperin uusi yläkoulu, Ylämylly

Toteutimme kohteeseen päärakenne, rakenne- sekä elementtisuunnittelun 2018-2020 välisenä aikana.

Kohde oli laajuudeltaan 8703 brm2 ja sen vaativuusluokka oli vaativa. kohde valmistuu kesällä 2021 ja se palvelee tulevaisuudessa 500 opiskelijan opinpolkua.

Suunnittelun haasteina olivat kohteen monimuotoisuus, muuttunut tilantarve sekä elementtisuunnittelun aikatauluttaminen työmaan tarpeeseen. Suunnitteluryhmä otti hienosti haasteet vastaan ja osasivat projektipäälliköiden johdolla aikatauluttaa osa-alueet riittävän tarkasti, jotta kaikki rakennushankkeen osapuolet saivat riittävästi tietoa oman työnsä toteutusta varten.

Koulukohteet ovat tulleet meille tutuiksi. Mukana on muihin kohteisiin nähden huomattavasti enemmän ihmisiä mukana kokouksissa sekä suunnittelua ohjamassa. Meille ihmisien kanssa toimiminen on luontevaa ja joustavuus tärkeää.

Tämä kohde on ollut meille kunnia tehtävä toteuttaa ja on ollut hienoa olla mukana kehittämässä lähialueemme koulutusjärjestelmää toimivien kouluhankkeiden muodossa.

Liikerakennukset

Motonet Vantaan laajennus, Vantaa

Toteutimme kohteeseen päärakenne, rakenne- sekä elementtisuunnittelun aikavälillä 2018-2019.

Kohde muodostui kahdesta erillisestä laajennuksesta, jotka toteutettiin eri aikoihin. Ensimmäinen laajennus piti sisällään autokorjaamon, rengasvaraston sekä autopesulan.

Toinen laajennus sisälsi toimistorakennuksen kahteen kerrokseen ja kellariin parkkitilat. Hankkeen kokonaisbruttoala oli 2899 brm2

Suunnittelun haasteina oli huomioida olemassa olevan rakennuksen käyttö toteutuksen yhteydessä.

Kohteen etäisyys ei vaikuttanut suunnittelun toteutukseen. Työmaan ohjaus rakennusaikana on mahdollista hoitaa teknologian avulla, jolloin kustannukset siltä osin pysyy myös maltillisina.

Teollisuuskohteet

Kaivoskoneiden korjaamohalli Hartikainen Oy Terrafame, Sotkamo

Toteutimme kohteeseen päärakenne, rakenne- sekä elementtisuunnittelun 2020 vuoden aikana.

Kohde oli laajuudeltaan 3874 brm2 ja sen vaativuusluokka oli poikkeuksellisen vaativa, jossa käytimme kolmannen osapuolen tarkastajaa.

Suunnittelun haasteina olivat kohteen kokoluokka ja suuren oman painon omaavien koneiden kohdistava kuormitus lattiaan. Myös kaivosalueen tiukat ja tarkasti valvotut turvallisuus määräykset ohjasivat suunnittelua ja työmaan toteutusta.

Erikoisuutena kohteessa oli myös se, että suunnittelussa rakenne- ja elementtisuunnittelu kulki muuta suunnittelua edellä. Tällä tavoin pystyimme jouduttamaan koko hankkeen kokonaisaikataulua merkittävästi. Tärkeään rooliin nousi myös tarkka eri suunnittelun aikatauluttaminen sekä riippuvuuksien selvitys ja jatkuva seuranta. Kohde valmistui suunnitellusti ja kaikki hankkeen osapuolet olivat tyytyväisiä.

Yrityksille ja yksityisille toteutetut kohteet

As Oy Joensuun Lehto- ja Honkapolku sekä Honkaparkki, Joensuu

Toteutimme kohteeseen päärakenne, rakenne- sekä elementtisuunnittelun 2019-2020 vuoden aikana. Kohde valmistuu kesällä 2021

Kohde oli laajuudeltaan 7150 brm2 ja sen vaativuusluokka oli vaativa. Kohde muodostui kahdesta erillisestä 6 kerroksista kerrostalosta, joita yhdisti 88 paikkainen parkkikansi.

Suunnittelun haasteina olivat tontin rajaan kiinni rakentaminen, joka velvoitti kerrostalon seinän palomuuriksi. Myös tontin kaltevuus ja parkkikannen rakentaminen vasten olemassa olevaan kerrostaloon kiinni olivat asioita, joihin piti kiinnittää erityistä huomiota niin suunnittelussa, kuin rakentamisen aikanakin.

Erittäin hyvänä työkaluna korkomaailman tarkasteluihin ja liittymien tarkasteluihin koimme kohteen mallintamisen kriittisissä kohdissa. Mallintaminen toi meille merkittäviä etuja tarkasteluihin, jolloin pystyimme jouduttamaan tiettyjä suunnitteluvaiheita ja tuomaan lisävarmuutta tarkastuksiin.

Olemme toteuttaneet kymmeniä vastaavia kohteita ympäri Suomea. Jos haluat, voimme lähettää sinulle kattavan referenssiluettelomme sähköpostilla:

Ota yhteyttä

010-2081850 info@korak.fi